Hoe werkt het Anbiportaal?

Via dit Anbiportaal kunnen stichtingen en religieuze instellingen die aangemerkt zijn als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) publiceren. Voor 75 euro per jaar, exclusief btw, kunt u van dit portaal gebruik maken.

U levert slechts de benodige financiële en organisatiekundige informatie aan en wij zorgen voor de plaatsing en het onderhoud. De informatie die wij opvragen, komt overeen met de wettelijke vereisten die gelden vanuit de Belastingdienst. 

Bij gebruik van het Anbiportaal krijgt de ANBI-organisatie een eigen internetpagina. De URL van deze pagina kunt u doorgeven aan de Belastingdienst. De pagina van de ANBI-instelling is niet geïndexeerd. Zo voldoet uw stichting op professionele én integere wijze aan de publicatieplicht. 


Jaarstukken controleren en opmaken

Twijfelt u of uw stichtingsadministratie op orde is? Of wilt u deze last niet meer dragen? Indien u het wenst, kunnen wij, tegen aanvullende kosten, de jaarstukken controleren of opstellen voor uw ANBI-organistatie.

Zo voldoet u niet alleen aan de publicatieplicht, maar bent u er ook van verzekerd dat de stukken inhoudelijk juist zijn. Bovendien houdt u, als bestuur, zo meer tijd over voor het besturen van het vermogensfonds of goede doel.


Toch liever een eigen website?

Maakt uw ANBI nu gebruik van het CS Anbiportaal of een ander portaal, maar denkt u aan een eigen website voor de stichting? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij zorgen dat de ANBI-instelling een eigen professionele en interactieve website krijgt. Het bestuur hoeft slechts de inhoud en teksten door te geven en wij regelen de rest. Heeft de stichting al een eigen website, maar is deze aan een update toe? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.Kijk voor meer informatie op de pagina Extra Informatie, of neem direct Contact met ons op.